Skip to main content

iPad ja Johanna ne yhteen soppii

On mahdollista (ehkä jopa todennäköistä), että tässä blogissa tulee puhuttua paljon iPadistä. Puhun iPadistä mielelläni, se taitaa olla jopa yksi lempiaiheistani. Voi sitä raukkaa joka ennalta arvaamatta menee kysymään minulta jotain iPadistä ja saa vastineeksi tunnin luennon sen hienouksista. Niin. On siis syytä palata hieman taaksepäin ja kertoa, mistä minun ja iPadin yhteinen matka alkoi.

Muutama vuosi taaksepäin iPad oli minulle tuntematon laite. Eräänä iltana iPad eksyi elämääni ja kuulin kuinka hieno laite on kyseessä. ”Sillä voi selata nettiä, kuunnella musiikkia tai katsoa vaikka leffoja.” Ja iPadiin sai kuulemma ladattua myös sovelluksia, siis mitä tahansa, vain mielikuvitus oli rajana. Olihan Applen slogan ”there’s an app for that”. En ollut aivan vakuuttunut, koska mielestäni saman asian ajoi läppärin ja älypuhelimen yhdistelmä. Läppärillä katson leffoja, älypuhelimella saan valokuvia ja musiikkia, molemmissa toimii netti vallan mainiosti. ”Aika turha laite, mihin minä sitä käyttäisin?!”

Aika turha laite, mihin minä sitä käyttäisin?!

Sitten tuli päivä, kun törmäsin netissä ensimmäiseen oppimissovellukseen. Koin valaistumisen hetken (Kyllä vaan! Taivaat avautuivat ja puheterapeutin maailmasta tuli hieman avarampi). Sovellus oli toki englanninkielinen ja maksullinen, mutta mielessä vilisi jo sata ja yksi ideaa siitä miten sitä voisi soveltaa omassa työssä. Eikä siinä vielä kaikki, niitähän löytyi lisää.. ja parempia! Ja hienompia! Ja ilmaisia! Se oli menoa! Istuin monet illat nenä kiinni ruudussa etsien hyviä sovelluksia työkäyttöön. Löysin jopa muutaman suomenkielisen sovelluksen, mikä tuntui lottovoitolta!

Niinpä niin. En ollut ollenkaan hoksannut ajatella iPadiä työ-Johannan käyttöön. Pieniin kansiin mahtuu enemmän kuin olisin osannut toivoa. Enkä tarkoita pelkästään sovelluksia. Sinne mahtuu peilit ja penaalit, nopat ja nauhurit, iloa, harjoitusvihkoja, jakamista, innostumista, kuvakommunikaatiota, musiikkia, videoita, ahaa-elämyksiä..  ja vaikka mitä muuta. I love my iPad <3

 

Johanna Naamanka

Etäkuntoutuksesta, tableteista ja oman työnsä kehittämisestä kiinnostunut puheterapeutti ja PRT-ohjaaja, jonka päässä pyörii ajatuksia ja ideoita yli omien tarpeiden.

2 thoughts to “iPad ja Johanna ne yhteen soppii”

 1. Heippa!

  Olen puheterapeutti ja nyt olisi aika hommata oma iPad työkäyttöön. Olen kyllä käyttänyt työpaikan iPadiä, mutta nyt ajattelin hankkia aivan oman. Olisiko sinulle vinkkejä sen hankintaan? Mitä ottaa huomioon ja mitä olet itse kokenut tärkeiksi ominaisuuksiksi, jotta siitä tulisi mahdollisimman pitkäikäinen työkumppani. 🙂

  Kiitos hienosta blogista ja huipuista ideoista

  1. Kiva kun laitoit viestiä! Blogissani ei oikein olekaan tästä näkökulmasta tietoa, mutta hyvä paketti löytyy terspiapsi.fi sivustolta. 
   http://www.terapiapsi.fi/millainen-laite.html

   Monenmoista mietittävää toki on hankkiessa uutta iPadiä. Ensimmäisenä ruudun koko. Itse kuntoutuksessa on käyttänyt keskikokoista ruutua, mini on mielestäni vähän pieni asiakastyössä käytettäväksi.

   Toinen mietittävä on nettiyhteys. Riittääkö mahdollisuus kytkeä laite WiFiin vai tarvitseeko olla 3G-nettiyhteys. Reissatessa välillä olisi kätevää, kun itse laitteessa olisi yhteys, mutta vielä olen jakanut internetin puhelimestani sitä tarvitessa.

   Kolmas on muistin koko. IPadiin ei saa lisämuistia, joten tämä on aika tärkeä miettiä hyvin. 16G on auttamatta liian pieni, mikäli tarvitsee useampia sovelluksia. 128G on taas suositukseni, jos haluaa videoida paljon ja säilyttää ne laitteessa.

   Lisävarusteita ei kannata unohtaa eli suojakuoret ja panssarilasi vähintään! Harmittaa niin tuhannesti, jos uusi laite heti hajoaa.

   Viimeisenä, laite itsessään ei vielä paljon vie asioita eteenpäin vaan se kaipaa jonkin verran sisältöä. Sovelluksia, joissa kannattaa panostaa muutamiin hyviin ja monikäyttöisiin! Ja suosittelen tutustumaan iPadin omiin ominaisuuksiin, kuten tekstin lukeminen ääneen tai ohjattu käyttö niin saa laitteesta entistä enemmän irti.

   Tässäpä alkuun kommentteja. Toivottavasti pääset näillä alkuun pähkäilyssä ja kysy ihmeessä, jos jotain vielä mielen päällä! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *