Skip to main content

Ensisanat

Jaahast. Näin siinä kävi, että aloitin blogin kirjoittamisen. Tämä blogi voisi toimia tämän puheterapeutin sähköisenä ajatus- ja ideapankkina. Tuntuukohan muista koskaan siltä, että olisinpa kirjoittanut sen idean ylös? Ainakin täällä kotisohvalla yhden puheterapeutin aivot tekevät monena iltana ylitöitä ja miettivät kaikenlaisia suunnitelmia, ideoita, ja ties mitä muuta siinä määrin, että yhtenä iltana toisesta päästä sohvaa kuului ajatus: “kirjoita blogia”. Ilmeisesti mun pitää kanavoida tätä ajatusmassaa laajemmalle kuin yhden henkilön harteille!

Miten kehitän alaani? Mitä uutta alalla tapahtuu?

Kuulumisia puheterapeutin pään sisältä:

Miten kehitän alaani? Mitkä iPad sovellukset toimivat puheterapiassa? Miten muuten iPadiä voi hyödyntää terapiassa? Mistä ideoita uusiin materiaaleihin? Onko toisto kaiken oppimisen A ja O? Mistä löydän hyviä kuvia? Mitä uutta alalla tapahtuu? Miten sanotaan “ei”? Miksi työ ja vapaa-aika pitää olla tasapainossa? Mitkä kaikki kuuluu puheterapeutille? Onko tästä mitään hyötyä? Mistä löydän helposti tutkimusartikkeleita? Mitä vinkkejä on /t/-äänteen löytämiseen? Löytyykö etäkuntoutuksesta tutkimuksia? Miten hallitsen kiireen? Miten materiaalit kannattaa järjestää? Onko autistisen lapsen katsekontaktin lisääminen hyvä tavoite?..

Tätä kaikkea ja vähän muutakin on…

Puhetta terapeutista

 

Johanna Naamanka

Etäkuntoutuksesta, tableteista ja oman työnsä kehittämisestä kiinnostunut puheterapeutti ja PRT-ohjaaja, jonka päässä pyörii ajatuksia ja ideoita yli omien tarpeiden.

2 thoughts to “Ensisanat”

  1. Moikka!
    Itse haen alalle tänä vuonna ja löysinkin blogisi ihan googlettamalla 🙂
    Työn kuvasta on jonkin verran infoa yliopistojen ja puheterapeuttiliiton sivuilla, mutta itse työn vaativuudesta, ongelmista, haasteista, iloista jne. ei löydykään kovin helposti tietoa. Tänä iltana taidan ottaa lämpimän teekupposen ja keskittyä blogisi selaamiseen! Mukavaa aurinkoista kevättä 🙂

    1. Hei, kiva kun kävit kommentoimassa! Tulipas hyvä mieli kun tällaiseenkin tarkoitukseen löytyi jotain hyötyä blogista. Muistan itsekin, kuinka tuossa hakuvaiheessa halusi saada kaiken mahdollisen tiedon alasta ja työnkuvasta 🙂 Ja kuinka lopulta se oli niin paljon enemmän kuin koskaan osasi kuvitellakaan! 😀 Jos tulee jotain kysymyksiä tai jokin asia pohdituttaa, voin yrittää vastailla parhaani mukaan. Aurinkoista kevättä sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *